Det digitale strømselskapet som vil endre en Cowboy-bransje

Volte er strømtjenesten som vil at bedrifter skal bruke og betale minst mulig for energi. Selskapet sitt mål er at kundene skal spare penger ved å ha en god avtale de kan stole på, og heller fokusere på energistyring og mulighetene som ligger i elektrifisering og bærekraft.

Volte
Picture1

Det er ikke strøm Volte skal tjene penger på

-Strømsalg skal ikke lenger være verdt noe. Det eneste som er interessant er energidata og hva man kan gjøre for å redusere forbruk, nettleie og utslipp, sier daglig leder i Volte, Simen Armond.

-Målet til Volte er å avdekke unødvendig strømforbruk og dårlig utnyttelse av nettleien blant norske bedrifter og boligselskap. Deretter ta i bruk teknologi for å løse problemet, fortsetter Armond.

Mobil farger
Foto: Volte

Derfor startet Volte

Høsten 2020 satt en ivrig gjeng forretningsutviklere i Eviny/BKK og gravde seg dypt ned i strømfakturaen til en rekke bedrifter. Gang på gang oppdaget de at det var tilnærmet umulig å se hva strøm til bedrifter og boligselskaper egentlig koster. De oppdaget en jungel av kompliserte avtaler som var umulig å forstå for bedriftene. Dette ble starten på Volte.

For å hjelpe bedrifter forstå hva de faktisk betaler for strømmen, laget selskapet en avansert fakturaanalyse som avdekket deres reelle påslag. Etter å ha analysert 170 strømavtaler skapte det stor oppmerksomhet da Volte kunne avdekke at bedrifter og organisasjoner betaler opptil fem ganger mer i påslag enn i privatmarkedet.

Mobil ditt resultat
Foto: Volte

Fra post-it til prototype på minutter

Avo Consulting ble koblet på da idéen om Volte skulle kommersialiseres og skaleres. Sammen med Appfarm og Bleed gikk vi fra konsept til en konkurransedyktig tjeneste på fjorten dager. I denne perioden bygget prosjektgruppen en ny fakturaanalyse, fakturakalkulator, nye nettsider og ny identitet. En av suksessfaktorene for å få dette til så raskt, var å ta i bruk lavkodeverktøy for å få fart på utviklingen. Denne typen teknologi kombinert med brukersentrert metodikk gjør at vi kan utvikle og forbedre produkter og tjenester raskere og bedre enn noensinne.

Jeg er glad vi har en fleksibel teknologi-stack slik at vi kan bruke tiden på forretningsutvikling og ikke innviklet utvikling
Christoffer Pettersen, Managing Partner i Avo Consulting
Laptop Volte
Foto: Volte

Hundrevis av iterasjoner

Etter de to ukene har Volte jobbet videre med hundretalls av iterasjoner muliggjort av lavkodeverktøy og et tverrfaglig team. Designere, forretningsutviklere, energieksperter og utviklere jobber tett sammen for å endre bransjen. I Volte jobber man kontinuerlig med å konseptualisere og teste åttiprosent-løsninger raskt for å skape de beste brukeropplevelsene for kundene. Her handler det om å aldri sitte stille, men alltid forbedre seg. Miro og andre digitale samhandlingsverktøy benyttes for å sikre en lettbent og fleksibel arbeidsform og prosess.

Vi ønsket ikke tilknytte oss konsulenter som skulle gi oss svarene, men heller jobbe sammen med folk fra Avo som eier prosjektet på lik linje som oss i Volte. Sammen er vi som en total entreprenør: Arkitekter, snekkere og designere sitter sammen i planleggingsmøtene der huset og veggene blir bygget på stedet slik at både vi og kundene kan ta stilling til hva som er det beste alternativet
Morten Ansteensen, Product Manager i Volte
Workshop
Miro Volte
Foto: Volte

Bygget for gjensidig suksess

Volte er bygget fra grunnen av for å være heldigitalt, selvbetjent og ukomplisert. Selskapet utfordrer en lite transparent bransje ved å tilby full åpenhet. Åpenheten kommer blant annet gjennom å bygge kundedrevne analyser samlet på en plattform som setter kundene i stand til å redusere forbruket sitt. Og måten plattformen er bygget på utfordrer også den tradisjonelle tilnærmingen til utvikling. Tiden for å svi av tusenvis av timer på å utvikle enkle digitale løsninger erstattes av teknologi som er enkel, smidig og brukersentrert. På den måten kan Volte fokusere på det som virkelig betyr noe for selskapet; skape tillit og gjennomsiktighet i bedriftsmarkedet. Bare da kan bedrifter og boligselskap begynne å fokusere på å bruke mindre og smartere.

Ønsker du å høre mer om pros­jek­tet, eller vite mer om hvor­dan vi kan bistå din organisasjon?

Siri Selseng
Senior Manager / Head of Experience