Optimalisering av nettside for Visit Røros og Østerdalen

Avo hjalp Visit Røros og Østerdalen med å identifisere brukeropplevelsesutfordringer på deres nettside ved hjelp av innsiktsarbeid og brukertester, og la grunnlaget for en bedre digital opplevelse.

I korte trekk

Bakgrunn

Visit Røros og Østerdalen ønsker å tiltrekke flere besøkende til regionen gjennom en informativ og brukervennlig nettside.

Utfordring

Nettsiden opplevdes som fragmentert med usikkerhet rundt brukervennlighet og friksjon i brukerreisen.

Løsning

Gjennom heuristisk analyse, brukertester og samtaler med brukere identifiserte vi utfordringene og kartla smertepunkter.

Resultat

Innsiktsrapport med konkrete funn som legger grunnlaget for å forbedre nettsidens navigasjon, brukervennlighet og effektivitet.

Bakgrunn: Et destinasjonsselskap i hjertet av norsk kulturarv

Visit Røros og Østerdalen er destinasjonsselskapet for kommunene Åmot, Alvdal, Tynset, Tolga, Os og Røros. Med hovedkontor på Røros, har selskapet hovedansvaret for salg og markedsføring av regionen som reisemål. Dette inkluderer drift av turistkontor, samt oppgaver relatert til informasjonsformidling og tilrettelegging for turister.  

Selskapet er et samvirkeforetak eid av en rekke lokale aktører, inkludert reiselivsbedrifter, kommuner, banker, industribedrifter og private medlemmer. Nettsiden til Visit Røros og Østerdalen er den primære kommunikasjonskanalen for å nå ut til mulige besøkende med informasjon om regionens attraksjoner og tilbud.

UtfordringNettsidens kompleksitet skaper friksjon for brukerne

Nettsiden til Visit Røros og Østerdalen inneholder store mengder informasjon som konkurrerer om brukernes oppmerksomhet, noe som gjør det utfordrende for besøkende å navigere og finne ønsket informasjon. Destinasjonsselskapet var usikre på hvor brukerne eventuelt opplevde friksjon i brukerreisen sin, og hvorvidt nettsidens struktur og flyt var så intuitiv og brukervennlig som de ønsket. Målet var å skape en mer sømløs opplevelse som både gir verdi til brukerne og kobler dem til lokale aktører.

Løsning: Innsiktsbasert optimalisering for bedre brukeropplevelse

For å løse disse utfordringene, delte Avo Consulting prosjektet inn i flere faser, der den første fasen fokuserte på innsikt. I samarbeid med Visit Røros og Østerdalen ble det bestemt at de tre mest besøkte delene av nettsiden skulle utforskes nærmere. Denne innsiktsfasen bestod av tre hovedaktiviteter: en heuristisk analyse, brukertester, og samtaler med brukerne.

  1. Heuristisk analyse: En av Avos UX-designere gjennomførte en heuristisk analyse for å evaluere nettsidens design basert på anerkjente designprinsipper. Dette skapte et solid grunnlag for å forstå hvordan nettsidens nåværende struktur samsvarer med brukervennlighetsprinsipper.
  1. Brukertester: Den mest omfattende delen av innsiktsfasen var brukertestene. Testpersonene fikk ulike oppgaver, som å booke overnatting eller finne aktiviteter i Røros, mens vi observerte deres navigasjon og atferd. Dette ga oss en bedre forståelse av brukeropplevelsen og avdekket hvor i brukerreisen det oppstod utfordringer.
  1. Samtaler med brukerne: Etter brukertestene ble det gjennomført samtaler med testpersonene for å få innsikt i deres tanker, følelser og opplevelser knyttet til nettsiden. Dette ga en dypere forståelse av hvordan brukerne opplevde bruken av nettsiden.

Alle funnene ble systematisert i en innsiktsrapport som tydelig identifiserte smertepunkter og friksjonspunkter knyttet til navigasjon, innhold, filtrering, booking, og generell oversikt på nettsiden.

Resultat: Innsikt som baner vei for en forbedret digital opplevelse

Gjennom innsiktsarbeidet har Visit Røros og Østerdalen fått en klar forståelse av brukeropplevelsen på deres nettside. Innsiktsrapporten danner grunnlaget for neste fase, som vil fokusere på å utvikle og teste konkrete tiltak for å forbedre nettsidens struktur og brukervennlighet. Resultatene gir selskapet et solid utgangspunkt for å skape en mer intuitiv, verdifull og sømløs digital opplevelse for besøkende som ønsker å utforske Røros og Østerdalen. Vi gleder oss til å se utviklingen videre, og gleder oss til å besøke Røros og Østerdalen i nær fremtid!

Snakk med oss

Rebekka Lunde Hansen
Senior Consultant
+47 452 08 924rebekka.lunde@avoconsulting.no
RPA
Et dataprogram/robot som etterligner nøyaktige handlinger gitt av en person, som å klikke på en knapp eller skrive i et tekstfelt.
rpa, robot process automation, robotprosessautomatisering
Agile
En smidig tilnærming handler om å sette en organisasjon i stand til å svare på endringer i forutsetningene for egen virksomhet raskt.
smidig metodikk, smidig utviklingsmetodikk
UX
Kreative prosesser i produktutvikling der brukeren og dens opplevelse av produktet settes i fokus
ux design, user experience, user experience design